Jeanine

Inmiddels meer dan 45 jaar werkzaam als verloskundige. En moeder van vier kinderen, maar die zijn al volwassen en het huis uit. Na mijn opleiding aan de (toen nog) Vroedvrouwenschool in Heerlen heb ik als klinisch verloskundige gewerkt in Ede en Veghel. Door verandering van werk van mijn echtgenoot is het hele gezin in Arnhem terecht gekomen. Daar ben ik gaan werken als waarnemer in diverse eerstelijnspraktijken en als echoscopiste voor de gynaecologen in Velp en Zevenaar. Sinds 1994 werk ik in de Verloskundigenpraktijk Velp. Met ingang van 1 januari 2001 ben ik praktijkhouder en nu werk ik samen met Marijke en Eline. Met ons drieën willen we uitstekende verloskundige zorg leveren aan iedere zwangere die een beroep op ons doet.  In 2006 ben ik als echoscopiste gaan werken bij Echocentrum Espérance voor de 20 weken echo en de echo voor de nekplooimeting. In 2021 ben ik gestopt omdat ik heel graag iets meer vrije tijd wilde hebben voor mijn familie, die inmiddels uitgebreid is met drie kleinzoons en één kleindochter. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe kennis, – uitdagingen en – kansen.  In 2015 ben ik aan de Universiteit van Amsterdam gepromoveerd op een onderzoek naar de relatie tussen de lengte van de baarmoederhals en vroeggeboorte, een super interessant onderwerp.  Naast mijn werk als verloskundige ben ik actief in allerlei landelijke en regionale werkgroepen.

Ik houd van wandelen, buiten zijn, lezen, achter de naaimachine zitten en reizen, maar heb daar eigenlijk niet genoeg tijd voor.

Ik heb veel zien veranderen in de verloskunde, maar het werk van een verloskundige wordt nooit routine, ook niet (of beter: zelfs niet) als je dit al meer dan veertig jaar doet. Iedere zwangerschap en bevalling is uniek en dat maakt dat mijn passie voor de verloskunde alleen maar is toegenomen.

Terug naar overzicht