Cursussen: voorbereiding in je zwangerschap

Je zwangerschap is een bijzondere periode, waarin je als vanzelf wordt meegevoerd door de ontwikkelingen in je lichaam en geest. Met de stroom mee, met de droom mee.
Je hebt helaas niet altijd de regie, maar toch kun je met passende voorbereiding je eigen keuzes maken rond je zwangerschap en de bevalling.

Met een cursus die past bij jou en je partner bouw je aan vertrouwen en richt je bewust tijd en ruimte in voor je zwangerschap. Natuurlijk geeft een cursus ook veel informatie over het proces van bevallen en de tijd daarna. Dat zorgt voor een zeker gevoel en geeft richting voor de toekomst.

Je ontmoet bovendien andere vrouwen die een kindje verwachten, zodat je ervaringen kunt delen en een band opbouwt met elkaar. Vaak voor een langere periode, horen we terug van veel vrouwen!

Hier vind je een algemeen overzicht van allerlei cursussen die mogelijk zijn in de zwangerschap. Dit is geen volledig overzicht.

Voorbereiding op je bevalling:

Ongeveer 7-8 maal per jaar organiseren we in eigen praktijk een informatieavond om je voor te bereiden op de bevalling: Flyer Informatieavond 2024

Eerste datum in 2024: donderdag 4 januari!

Cursussen in onze praktijk:

Mindful zwanger, mindful bevallen. Deze cursus wordt gegeven door Carolien Aarnink

Hypnobirthing door Jantien Middelveen:  Flyer 

Meer cursussen in onze regio:

Zwangerschapsyoga

Haptonomie

Zwanger zijn vol vertrouwen

Body and balance

Mamasupport

Hypnobirthing bij Yvonne Baars

Daarnaast worden er online zwangerschapscursussen gegeven.

Kijk eens op zwngr.nl, of Momenco of Zelfbewustzwanger of  zwangerenportaal.nl

 

Of op babyopkomst.tv. Je hebt dan de keuze uit 3 verschillende cursussen.

Borstvoedingscursus

Weet je nog niet of je je kindje borstvoeding wilt geven en twijfel je nog? Ben je benieuwd waarom borstvoeding zo goed is voor jou én je baby? Heb je misschien behoefte aan praktische tips? Er zijn verschillende mogelijkheden om je voor te bereiden.

Borstvoedingscursus in onze praktijk

De lactatiedeskundige geeft je professionele begeleiding bij borstvoeding; of het nou om het aanleggen, de melkproductie, het kolven of om iets anders gaat. Zij behandelt de technieken en ‘kneepjes van het vak’ zodat je straks met een gerust gevoel borstvoeding kunt geven. De borstvoedingscursus wordt gegeven door Monique Franck, onze lactatiekundige. Ook voor een persoonlijk advies kun je contact mat haar opnemen

Data in 2023 in Velp, President Kennedylaan 106, aanvang 19:00 uur:

Woensdag 22 februari en 1 maart, 3 en 10 mei, 2 en 9 augustus, 1 en 8 november.

Meer data zie  Cursus Borstvoeding 2023.

Kosten: voor 2 avonden: voor zwangere € 25,-  en voor partner € 10,-.  Als je bij ons onder controle bent betalen wij die € 25,-  voor jou

Aanmelden? Rechtstreeks bij Monique Franck: 06 40013556 (app-je mag ook) of via

Zwemmen voor zwangeren

Gedurende de hele zwangerschap en ook na de bevalling kun je onder deskundige leiding bewegen in het water: zwemmen en ontspannen.

De gevarieerde lessen zijn bedoeld om je conditie op peil te houden of weer op te bouwen. Het houdt de spieren die je lichaam ondersteunen soepel en sterk voor en na de bevalling.

Je kunt op elk moment van de zwangerschap starten en de hele zwangerschap deelnemen, of zes weken na de bevalling weer beginnen. Het water is dan net wat warmer dan normaal. De lessen worden gegeven door Laura Breukers (ergotherapeute). Laura gaf ook altijd deze lessen in het zwembad van ‘De Berkel’.

Start vanaf 14 april 2022. Elke donderdagavond van 18:30-19:30
Zwembad ‘De Cirkel’, Dorpsstraat 49a, 6991 HE Rheden
Kosten: €10, — per les
Opgeven kan bij fysiotherapie ‘Ter Horst’: 026-2001500fysioterhorst.nl
Lees meer over de voordelen van zwangerschapszwemmen