Tweede controle.

Deze plannen we in rond 10-12 weken(11e_week) en duurt ook ongeveer ¾ uur. We maken een echo (alleen als je dit wilt natuurlijk), de termijn echo. Dit is om de exacte uitgerekende datum vast te stellen. De eerste dag van de laatste menstruatie en de hele vroege echo blijken hiervoor minder betrouwbaar. Je krijgt hierna ook een ondertekende zwangerschapsverklaring waarop de uitgetelde datum is vermeld. Bewaar deze goed.

Daarnaast bespreken we met jullie- als je dat wenst- de opties voor prenatale-screening en maken we de aanvragen in orde als je een van de screeningsonderzoeken wenst. Heb je nog wat meer tijd nodig om een eigen keuze te maken, dan komen we daar later nog op terug. We geven een aanvraagformulier mee voor het standaard bloedonderzoek bij zwangere vrouwen. Soms prikken we ook zelf op de praktijk en sturen het bloed naar het laboratorium.

En natuurlijk is er tijd voor al jullie vragen en bespreken we je klachten. Misschien zijn ze aan het afnemen of juist nog wat erger geworden. We vertellen je wat past bij deze fase van de zwangerschap.

Wil je meer weten over zwangerschapskwaaltjes? Klik dan hier.

<- Terug naar overzicht