Bevallingswensen

Als je ongeveer 28-30 weken zwanger bent (of eerder als je dat wenst) krijg je van ons informatie en folders om je samen voor te bereiden op de bevalling. Bereid je goed voor. Je kunt je aanmelden voor onze voorlichtingsavond over de bevalling die 6 keer per jaar in onze praktijk wordt gehouden of door je in te lezen. Kijk dan bijvoorbeeld bij: De bevallingHoe verloopt de bevalling, Voorbereiding Bevalling (en video)Bevallingshoudingen, Bevallingspijn (en video’s). De folder ‘Hoe bereid je je voor’ is ook beschikbaar in het Engels, Arabisch, Pools, Turks, Frans, Duits, Spaans, Portugees, Papiamento, Somalisch en Mandarijn.

Om jullie wensen en behoeften in beeld te brengen, kun je de vragen en onderwerpen op het formulier geboortewensen samen bespreken en invullen. Of kijk bij deverloskundige.nl/geboorteplan. Mail jouw geboortewensen naar ons, of print het uit en neem het mee naar de controle afspraak.

De volgende controle gaan we dieper in op jullie wensen, verwachtingen, keuzes en vragen. Het is fijn als je partner bij het gesprek aanwezig is zodat ook hij (of zij) vragen kan stellen. Op basis van je wensen en het gesprek kunnen wij onze zorg zo goed mogelijk afstemmen met jou en je partner. Uiteraard kan het zijn dat jullie op het moment van de bevalling op andere gedachten komen dan wat je voorafgaand had bedacht. Natuurlijk mag en kan je dan andere keuzes maken!

Het kan gebeuren dat we door een medische reden of onvoorziene omstandigheden moeten afwijken van de wensen die je hebt opgeschreven. In dat geval maken we in overleg de beste keuze voor moeder en kind. We vinden belangrijk om jullie volledig te betrekken bij wat er gebeurt.